MAVİ MARMARA YOLCULARI İFTAR'DA BULUŞTU

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği olarak her yıl olduğu gibi Türkiye'deki Tüm Mavi Marmara yolcularıyla Ramazan ayı içerisinde, iftarlarda bir araya geliniyor. Geçtiğimiz Akşam İHH'nın Konya Şubesi olan İHH-AYDER binasında Mavi Marmara'ya ve gazz

Gündem 26.07.2013 15:42:00 0
MAVİ MARMARA YOLCULARI İFTAR

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği olarak her yıl olduğu gibi Türkiye’deki Tüm Mavi Marmara yolcularıyla Ramazan ayı içerisinde, iftarlarda bir araya geliniyor. Geçtiğimiz Akşam İHH’nın Konya Şubesi olan İHH-AYDER binasında Mavi Marmara’ya ve gazze kara konvoyun katılan Konyalı katılımcılar ile iftarda bir araya geldi.

Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Yılmaz Derneğin kuruculuğunu Mavi Marmara şehit yakınları, gazileri ve katılımcılarının kurduğu bir dernek olduğunu belirtti. Ayrıca Mavi Marmara’nın Gazze`de yaşanan dramın son bulmasını sağlamak ve dünyaya duyurmak amacıyla yola çıktığını ifade etti. “Mavi Marmara katılımcıların, Filistin için olan duyarlılığı tüm mazlum coğrafyalar için devam ediyor. Geçen yıl gündemimize yerleşen Arakan Zulmü, 3 yıldır devam eden Suriye zulmü, son olarak mısırda yaşanan gelişmeler mazlum olmanın sınırı olmadığını gösteriyor. Biraz ironik olacak ama 3 tane ağacın kesilmesi için ortalığı ayağa kaldıranlar, yüz binlerin öldüğü Suriye’de duyarsız olabiliyorlar. Bizler elimizden geldiği kadar mazlumların sesi olmaya çalışacağız” dedi.

Konya’nın insanı yardım noktasın kuvvetli olduğun belirten yılmaz “ Bugün Konya,  Mısırda meydanda gösteri yapan Müslümanlara iftar ve sahur sofraları kuruyorlar. Suriye’de aynı şekilde yardımların devam ettiğini” ifade  dedi

Mavi Marmara şehitlerinden Konyalı Şehit Cengiz Songür’ün oğlu İsmail Sonğür  İzmir’de ikamet etmesine  rağmen buluşma için Konya’ya geldi.   Mavi Marmara’nın amacını anlatan Songür “Başlangıçta Hedef Gazze’ye  ulaşmaktı. Ama hedefinden  çok daha güzelini yerine getirdi ve Gazze’de Ambargonun olduğunu gösterdi. Ayrıca Mavi Marmara’nın dünyadaki etkileri saymak ile bitmez. Mısır’daki kardeşlerimize direnmeyi Pakistan’daki Kardeşlerimize ümmet coğrafyasına yönelmesi gibi daha bir çok etkisi oldu” dedi.

Mavi Marmara Katılımcılarından Konya sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Latif Selvi`de yemeğe katıldı. Mavi Marmara başkanına katılımlarından dolayı teşekkür eden Selvi Ayrıca Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Yılmaz’a hediye takdim etti. Takdim sonrasında konuşma yapan Selvi “ Mazlumların kazandığı, Zalimlerin hak etmedikleri posizyonları kaybettikleri dönemleri hep birlikte yaşayacağız inşallah” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-KONYA



38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00